Načelnik Pinjuh na Radio Baranji: Čeka me težak posao

Gost emisije «Lokal» Radio Baranje bio je novi načelnik Općine Čeminac Zlatko Pinjuh.
- Znao sam da me čeka velik i težak posao usklađivanja stanja u općini sa Zakonom. Bit će rezanja na svim razinama, plaća u općini, sredstava za udruge, a već sam riješio problem viška mobitela. Sada je prioritet pomoć socijalno ugroženima. Plaće ćemo rezati prije svega u općini jer ne može plaća u općini biti dvostruka u odnosu na ljude koji nam pune proračun. Povećavamo naknadu za novorođenče na 3.000 kuna, odnosno unazad za svu djecu rođenu i prošle godine. Umirovljenicima ćemo osigurati 200 kuna Božićnice, rekao je Pinjuh.
Prilikom rezanja rashoda, u pitanje neće doći stipendije studentima i sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca. Najavio je redefiniranje komunalnih poslova i odnosa sa Baranjskom čistoćom oko održavanja grobalja.
- Većina od 50-ak udruga na području općine ne bavi se poslom za koju su dobivali naknade, pa će ubuduće dobivati samo Udruge koje su aktivne. Osim toga za prostore udruga općina plaća i struju i vodu, što će se također promijeniti, dodao je Pinjuh.
Obećao je da će do rujna slijedeće godine biti završeno igralište u Grabovcu, a izrazio je sumnje u ispravnost rješenja nogostupa u Kozarcu. Na kraju najavio je i davanje Međimurskog doma u najam, jer je potpuno neisplativ.(rb/)


Provođenje mjera i aktivnosti upravljanje krizom koja je nastala korona virusom Covid 19.

 

  OPĆINA ČEMINAC

Ulica Matije Gupca 1
31325 Čeminac 


             NAČELNIK OPĆINE

    

Dr.ZLATKO PINJUH spec. hitne medicine

 


  (031) 304 - 327

opcina@ceminac.hr

RADNO VRIJEME OPĆINSKE UPRAVE:
PONEDJELJAK - PETAK. 07:00 - 15:00  

 

E-MAIL ADRESA ZA ZAPRIMANJE
E-RAČUNA:

 eracun@ceminac.hr

KARTA OPĆINE ČEMINAC

Prikaz veće karte >>


PRISTUPAČNOST
Za čitanje teksta web stranice naglas na Hrvatskom jeziku koristite Microsoft Edge preglednik