Župan posjetio Općinu Čeminac

O proračunu za ovu i tekuću godinu, kapitalnim investicijama, sufinanciranju prijevoza učenika i nabavi ogrjeva, među ostalim, razgovarali su u Čemincu čelnici općine i župan Vladimir Šišljagić sa suradnicima. Kako je istaknuto, ovogodišnji proračun u iznosu od 6,7 milijuna kuna ostvaruje se redovno, a većih problema nema. Najveće prihode Čeminčani ostvaruju od poreza, komunalnih doprinosa i zakupa poljoprivrednog zemljišta. No, kako će redovne obveze financirati iduće godine, teško je predvijeti.

- Ukidanjem područja od posebne državi mogli bismo ostati bez približno milijun kuna - požalio se zamjenik načelnika Goran Jumić, napominjući kako se iz proračuna trenutačno financira predškolski odgoj, vatrogastvo i udruge, a bez problema ''servisiraju'' i kredit koji je Općina ishodila od HBOR-a. Sve bi to, dodao je, iduće godine moglo postati upitno. Na sve se nadovezao župan Šišljagić, istaknuvši kako Općina Čeminac realno planira proračun, te kako im je, kao i većini ostalih, porez na dohodak značajan prihod.

- Već s 1. siječnja iduće godine i najavljenim ukidanjem PPDS-ova javlja im se problem, budući da će ostati bez 33 posto sredstava s osnove poreza na dohodak. Ako se prisjetimo i mini porezne reforme, još jednog od ''umijeća'' Vlade RH, možemo zaključiti da će biti velikih problema s punjenjem proračuna. I ne samo u Čemincu - rekao je Šišljagić, dodavši kako je Županija više puta neuspješno upozoravala na taj problem, tražeći od nadležnih pronalaženje modusa nadoknade tih sredstava. Dotaknut je i problem Panturistova ukidanja 10-postotnog popusta za učeničke karte, što je u konačnici palo na teret krajnjih korisnika ili Općine. Najavili su Čeminčani dogradnju Doma kulture u Novom Čemincu, za što su sredstva zamolili Županiju, te naglasili kako je u tijeku gradnja 550 metara dugog nogostupa - poveznice od Kozarca do Čeminca. Treba reći  da je radni jsastanak počeo odavanjem počasti nedavno preminulom načelniku općine Čeminac Damiru Rešetaru, kojega trenutačno na mjestu načelnika mijenja Jumić. (Glas Slavonije/ad)


Provođenje mjera i aktivnosti upravljanje krizom koja je nastala korona virusom Covid 19.

 

  OPĆINA ČEMINAC

Ulica Matije Gupca 1
31325 Čeminac 


             NAČELNIK OPĆINE

    

Dr.ZLATKO PINJUH spec. hitne medicine

 


  (031) 304 - 327

opcina@ceminac.hr

RADNO VRIJEME OPĆINSKE UPRAVE:
PONEDJELJAK - PETAK. 07:00 - 15:00  

 

E-MAIL ADRESA ZA ZAPRIMANJE
E-RAČUNA:

 eracun@ceminac.hr

KARTA OPĆINE ČEMINAC

Prikaz veće karte >>


PRISTUPAČNOST
Za čitanje teksta web stranice naglas na Hrvatskom jeziku koristite Microsoft Edge preglednik