Grabovčani uprizorili Isusovu muku

Kako bi duhovni život u Grabovcu podigli na višu razinu, tamošnje su udruge, uz koordinaciju Mjesnog odbora na čelu sa Željkom Huzanićem, odlučile uprizoriti Isusovu muku.
- Vratili su se dva tisućljeća unatrag, odjenuli prikladne odore te poprilično uspješno odglumili cijeli prizor. Isus, kojega je odglumio vlč. Danijel Tigandžin, osuđen je i razapet, te odnesen u špilju izgrađenu od borovih granja. Ovo je, tvrdi Huzanić, jedino slično uprizorenje Isusovih muka u Baranji.
- Moram priznati da je ideja djelomično moja, a na nju sam došao gledajući TV i slično uprizorenje koje je organizirao KUD Ilača - priča Huzanić, naglašavajući kako je od ideje do realizacije prošlo skoro godinu dana. Drago mu je što su inicijativu prihvatili članovi koordinacije svih grabovačkih udruga, pa je uprizorenje organizirano drugi put, postavši na taj način tradicionalno uoči uskrsnih blagdana.
- Naš križni put počinje ispred mjesne kapelice, dug je nešto više od kilometra, a završava na platou kod mjesne crkve svetog Martina - objašnjava Huzanić, napominjući kako se nada da će iduće godine ovaj događaj posjetiti još više ljudi, premda je i ovogodišnjim odzivom zadovoljan.Osim križnog puta i uprizorenja Isusovih muka, u Grabovcu su organizirani sajam te povijesni prikaz stradalih crkvi u Baranji. Sve se odvijalo u sklopu višednevne manifestacije Uskrs u Baranji, čiji je koordinator TZ Baranje. (tekst i foto: Glas Slavonije)


Provođenje mjera i aktivnosti upravljanje krizom koja je nastala korona virusom Covid 19.

 

  OPĆINA ČEMINAC

Ulica Matije Gupca 1
31325 Čeminac 


             NAČELNIK OPĆINE

    

Dr.ZLATKO PINJUH spec. hitne medicine

 


  (031) 304 - 327

opcina@ceminac.hr

RADNO VRIJEME OPĆINSKE UPRAVE:
PONEDJELJAK - PETAK. 07:00 - 15:00  

 

E-MAIL ADRESA ZA ZAPRIMANJE
E-RAČUNA:

 eracun@ceminac.hr

KARTA OPĆINE ČEMINAC

Prikaz veće karte >>


PRISTUPAČNOST
Za čitanje teksta web stranice naglas na Hrvatskom jeziku koristite Microsoft Edge preglednik